Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Eerste mobiele Sidijk ijsbaan op Texel, de Koog!

Als de temperaturen in Nederland dalen, begint de schaatskoorts te stijgen. Zo ook in het dorp de Koog op het Waddeneiland Texel. In samenwerking met Sidijk heeft ‘IJsclub de Koog’ de eerste mobiele ijsbaan van Sidijk mogen openen, met niemand minder dan oud-topschaatser Rintje Ritsma. Maar hoe is dit idee ontstaan en uitgevoerd? Je leest het in deze blog!

Van ijsbak naar ijsbaan
De Koger IJsclub heeft al eerder een provisorische ijsbaan proberen te maken, naar een idee dat tijdens een gezellige avond een aantal jaar geleden ontstond. Helaas kwam de club naar eigen zeggen niet tot een goede baan waarop geschaatst kon worden. Kees Moorman, lid van IJsclub de Koog, nam contact op met Sidijk en presenteerde zijn idee.

Paddingen en boardingen
Sidijk is met de marktleidende positie als fabrikant van ijsbaanboardingen, ook continu bezig met innovatie. De vraag en uitdaging voor een mobiele ijsbaan  paste daarom zeker in ons straatje. En met een succesvol resultaat!

Vriespunt
Na twee nachten vorst aan de grond is het zo ver: er kan geschaatst worden! De mobiele ijsbaan is 38×20 meter lang en bevat een opblaasbare rand die zowel dient als bak, maar ook als stootkussen. Onder het ijs ligt een zeil zo groot als de baan. De combinatie van dit zeil en de rand zorgt voor een isolerende werking. Hierdoor ontstaat er met een kleine laag water al heel snel een prachtige ijsbaan die klaar is voor gebruik!

Feestelijke opening
Deze eerste mobiele ijsbaan van Sidijk werd feestelijk geopend door voormalig langebaanschaatser Rintje Ritsma. Onder het toeziend oog van IJsclub de Koog en de directeur van Sidijk werd er een lintje doorgeknipt om de ijsbaan officieel te openen voor kinderen t/m 13 jaar. In verband met de coronamaatregelen is het alleen mogelijk voor deze groep om gebruik te maken van de baan, maar ouders zijn natuurlijk van harte welkom voor het helpen met ombinden van de schaatsten en om toe te kijken.

Sidijk wenst IJsclub de Koog veel plezier met dit succesvolle en innovatieve project!  

Deel deze pagina
Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven