Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Duurzaamheid

Sidijk wil graag haar steentje bijdragen aan de circulaire economie. Daarom gebruiken wij in ons productieproces duurzaam industrieel textiel en heeft het recyclen van afvalmateriaal onze volle aandacht. Ons bedrijfsproces draait volledig op groene energie. Daarnaast maken we optimaal gebruik van (rest)materialen.

Minimale verspilling van materialen

Bij Sidijk maken we optimaal gebruik van alle materialen zodat er minimale verspilling ontstaat. Onze CadCam snijmachines zijn voorzien van nesting software. Hiermee worden de elementen die gesneden moeten worden zo dicht mogelijk tegen elkaar aangezet, waardoor we het snijafval tot een minimum kunnen reduceren.

Het snijafval dat overblijft gaat naar onze naaiopleiding. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap. Onze collega’s kunnen zich met dit restmateriaal verschillende naaitechnieken aanleren. Bovendien maken ze de meest leuke producten! Van complete sporttassen tot trainingsattributen.

naaiopleiding restmateriaal giftset
Sidijk PVC materiaal restmateriaal duurzaam

Voor het vullen van onze producten wordt naast lucht ook vaak gebruik gemaakt van schuim. De meeste stukken schuim worden voor ons precies op maat gesneden door de leverancier. De afvalstukken van het schuim dat we wel zelf op maat snijden, verzamelen we en gaan daarna terug naar de leverancier. Deze verpulvert het schuim tot vlokken en verwerkt dit tot polypressplaten, een soort schuim dat wij ook gebruiken voor onze producten.

Groene energie voor Sidijk

In mei 2020 hebben we 792 zonnepanelen op ons dak geplaatst, goed voor ca. 181.150 kWh stroom. Door deze zonnepanelen is Sidijk volledig voorzien van groene stroom. We produceren zelfs zoveel dat we ook weer stroom terug leveren aan het stroomnet!

▪ 792 Zonnepanelen
▪ 181.150 kWh opbrengst
▪ Gelijk aan jaarlijks stroomverbruik van 60-65 huishoudens

sidijk zonnepanelen duurzaam
sidijk zonnepanelen duurzaam

Veiligheid en duurzaamheid

Sidijk ontwerpt en produceert producten voor de leisure, sport en industrie. Voor de diverse producten die we maken, gebruiken we verschillende soorten technisch textiel, waarbij veiligheid en duurzaamheid voorop staat.

De materialen die Sidijk gebruikt zijn van een hoge Europese kwaliteit en voldoen aan de REACH-norm. Dit houdt o.a. in dat het technisch textiel een minimale hoeveelheid aan chemische middelen bevat en bovendien veilig is. Veilig voor zowel onze medewerkers als de eindgebruikers. Onze materialen zijn daarnaast sterk, duurzaam en kunnen daardoor jarenlang mee.

Meer weten over onze stappen richting een circulaire economie? Wij vertellen graag meer over onze werkwijze en welke maatregelen Sidijk neemt.

<< Services

Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven