Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Speelstructuur Intratuin Halsteren: klimmen en klauteren in het bos

Intratuin Halsteren, de grootste Intratuin-vestiging in Nederland, is een populaire bestemming voor talloze gezinnen uit Nederland en omliggende landen die hier graag een gezellige dag doorbrengen. Bij de opening van een nieuw restaurant zag het team van Intratuin Halsteren een uitgelezen kans om hun bestaande speelstructuur te vernieuwen. Sidijk mocht deze gethematiseerde speelstructuur realiseren.

Speelstructuur vol groen

Het eerste dat de aandacht trekt is de thematisering van de speelstructuur: een geweldig decor bestaande uit bomen, bladeren, water en schattige dieren doet je als bezoeker denken dat je je in het bos begeeft.
Désirée Struijk, verantwoordelijk voor de communicatie bij Intratuin Halsteren is zeer tevreden over de keuzes die zijn gemaakt met betrekking tot het ontwerp van de speelstructuur: “Het mooie aan de samenwerking met Sidijk is dat ze ontzettend goed luisteren en meedenken. Voor ons was het essentieel dat de stijl van de speelstructuur zou aansluiten op de uitstraling van Intratuin als ons nieuwe restaurant, en daarbij ook veel groen bevatte. Op basis van een door Sidijk samengesteld moodboard en 3D-tekeningen zijn we tot beslissingen voor de elementen en het einddesign van de speelstructuur.

Samenwerking Sidijk en Intratuin Halsteren

Een belangrijk criterium was voor Intratuin dat de oplevering van de speelstructuur gecombineerd zou kunnen worden met de opening van haar nieuwe restaurant. Sidijk heeft hier in de samenwerking goed rekening mee gehouden volgens Struijk:‘Er zat een flinke tijdsdruk achter. Sidijk heeft alle werkzaamheden keurig en netjes op tijd aangeleverd & uitgevoerd. Daardoor hebben we het plan van het neerzetten van de speelstructuur goed kunnen combineren met de opening van ons nieuwe restaurant.

Een speelstructuur vol mogelijkheden

Een belangrijke criteria voor de nieuwe speelstructuur was dat deze ook in de toekomst leuk en relevant blijft voor haar bezoekers. Ook hier is door Sidijk in voorzien aldus Struijk: ‘Deze speelstructuur is zeker toekomstbestendig. Het zijn namelijk elementen die op elkaar geplaatst worden. Dezekun je toevoegen en afbouwen op de manier zoals wenselijk is. Dat is natuurlijk super variabel.’

Maximaal speelplezier

Naar de nieuwe speelstructuur werd door de bezoekers erg uitgekeken. En ook na een aantal maanden intensief gebruik zijn de reacties nog steeds erg positief volgens Struijk: ‘Iedereen was van te voren harstikke enthousiast dat er een nieuwe speelstructuur zou komen. Onze bezoekers zijn nog steeds heel enthousiast en de speelstructuur wordt super veel gebruikt. Het leuke hierbij is dat deze speelstructuur geschikt is voor een hele grote doelgroep. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen klimmen en klauteren. De speelstructuur is een soort ‘ loop’ waardoor ze elke keer weer het parcours opnieuw afleggen. De kinderen vinden het fantastisch, we zijn harstikke blij.’

 

Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven