Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Euro attraction show: de trends voor 2018

De markt trekt aan. Er is weer ruimte om te investeren in leisure en sport. Niet voor niets dat de European Attraction Show in Berlijn dit jaar de grootste ooit was. Meer dan vijfhonderd ondernemingen presenteerden zich eind september op deze vierdaagse beurs georganiseerd door brancheorganisatie IAAPA. Uiteraard was Sidijk van de partij.

Europese trends voor 2018
Het was dit jaar vooral interessant om te zien hoe de markt zich ontwikkelt. En in de Berlin Messe vielen genoeg trends te ontdekken. De opvallendste: parken kiezen voor diversiteit en eigentijdse attracties voor het hele gezin; augmented reality doet z’n intrede en de Ninja Obstacle Courses zijn populairder dan ooit.

Leisure en fun voor het hele gezin
Combineren is de trend. Zeker de wat grotere leisureparken kiezen steeds meer voor een concept waarmee ze het hele gezin aanspreken. Je ziet bijvoorbeeld dat trampolineparken hun aanbod aanvullen met andersoortige attracties zoals een Ninja Course of een klimwand. Het is precies waar de klant van nu om vraagt: diversiteit en meerdere uitdagingen.

Augmentend reality
Ook mooi om te zien dat nieuwe technieken steeds meer in attracties geïntegreerd worden. De klimwand met augmented reality bijvoorbeeld. Het geeft iedere gebruiker een eigen en steeds veranderende beleving van een klimwand. Samen met partners biedt Sidijk deze techniek al volop aan in onze leisure-concepten.

On- en offline
Net zoals allerlei vormen van digitale spelletjes en games die steeds populairder worden bij de jeugd. De kracht van digitaal gecombineerd met spelen in realtime. Touchscreens, offline spelen, online delen: ze bieden uitdaging en speelplezier voor de kids van nu. En voor dit soort ideeën legt de jeugd tablet of smartphone graag opzij.

Het jaar van de Ninja
Tot slot is er de opkomst van de Ninja Obstacle Courses. Zeker in die landen waar Ninja Warrior op tv is. In Nederland zagen we een groeiende vraag naar Ninja Courses sinds de start van Ninja Warrior NL op SBS6. Ook in andere landen (Oost-Europa) ontdekken jong én oud de uitdaging die deze courses te bieden hebben. Wat ons betreft wordt 2018 daarom het jaar van de Ninja.

Nanny Niemarkt
Coordinator Marketing & Communication

Deel deze pagina
Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven