Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

De nieuwste speeltrends voor trampolinepark of speeltuin

Blijf vernieuwen, prikkelen en verrassen: dé uitdaging voor speeltuin en trampolinepark. Zeker de huidige generatie bezoekers vraagt meer dan ooit om uitdaging en afwisseling. Om een combinatie tussen sport, spel én competitie. Maar wat zijn de speeltrends en met welke attracties houd je jouw concept interessant en aantrekkelijk voor de ‘thrill seekers’ van nu?  


Speeltrend 1. Augmented climbing wall (ValoClimb)

Deze dynamische klimmuren zijn helemaal van deze tijd. Het interactieve spelplatform ValoClimb zorgt voor een unieke beleving voor beginnende én gevorderde klimmers. Van Climball, Astromania tot Sparks: het platform bevat meerdere digitale challenges en games. Ze worden op de klimmuur geprojecteerd en gaan de interactie aan met klimmers. Van uitdagende klimroutes tot doolhoven: klimmers kunnen tegen elkaar strijden, met elkaar samenwerken en hun skills verbeteren. Resultaten kun je delen via sociale media. Groot voordeel is dat er telkens nieuwe content wordt ontwikkeld: deze klimmuur verveelt hierdoor nooit.


Speeltrend 2. De Racing Tower

De Racing Tower is een fysieke uitdaging voor jong én oud. En een prachtige manier om de competitie met elkaar aan te gaan. Start de knop beneden en vind daarna je weg naar de top door elastiek en obstakels. Wie de top bereikt, drukt op de knop en klimt zo snel mogelijk weer naar beneden. Door beneden weer op de knop te drukken, zie je jouw resultaat van het gehele parcours. Het is ook mogelijk om alleen een tijd voor beneden naar boven of vice versa neer te zetten.


Speeltrend
3. Glijbanen 2.0

Glijbanen blijven favoriet bij jong en oud. Zeker de nieuwe generatie glijbanen is sneller en spectaculairder dan ooit. Wat dacht je van een drop-slide? Klim eerst in een toren en laat je via een snelle glijbaan lanceren in een BigAirBag. Een combinatie van meerdere glijbanen 2.0 staat voor blijvend speelplezier en uitdaging. Ook voor kleinere ruimtes is er altijd een passende glijbaan mogelijk.


Speeltrend 4. De Sweeper

Wie gaat als het eerste ‘neer’ en wie blijft het langste staan? De sweeper heeft zich inmiddels in meerdere speel- en trampolineparken bewezen. Samen met maximaal zeven deelnemers is het de uitdaging om al springend de armen van de sweeper te ontwijken. Deelnemers kunnen hun scores online delen en hun high-scores blijven verbeteren. Daarnaast is de sweeper te combineren met trampolines of luchtkussens.


Speeltrend 5. De klimvulkaan

Niet nieuw, maar wel een uitstekend voorbeeld van een element dat de verbinding maakt tussen sport en spel en daarom nog altijd populair is. De klimvulkaan is een attractie voor binnen én buiten en biedt een grote variëteit aan klimroutes en challenges. De vulkaan is hierdoor geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. En ze zijn te combineren met glijbanen.


Advies over een upgrade voor trampolinepark of speeltuin
? Neem contact op met Sidijk en ontdek de mogelijkheden: info@sidijk.com of +31 566 625 700.

 

Deel deze pagina
Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven