Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Nieuw paddingsysteem biedt shorttrackers op en top bescherming

Snelheid, kracht en behendigheid. Shorttrack is in alle opzichten een spectaculaire sport. Maar ook een sport waarin je sporters veiligheid wilt bieden. De organisatie (KSNB en TIG Sports) van het ISU World Cup shorttrack in Dordrecht klopte bij ons aan voor een paddingsysteem dat veiligheid biedt én eenvoudig te plaatsen is.

De World Cup-wedstrijden vonden in de ijshockeyhal plaats. Rondom deze baan lag al een bestaande boarding. Omdat we niet de hele boarding wilden verwijderen, maar wel voor optimale veiligheid wilden zorgen, was dit dé plek om een noviteit in de praktijk te brengen: een hybride paddingsysteem.

Freestanding paddingsysteem: extra veiligheid in de bochten

Het idee is eenvoudig. Op de rechte stukken bevestigen we een vaste padding tegen de bestaande ijshockey-boarding. Maar in de bochten vervangen we de bestaande boarding tijdelijk voor een vrijstaande padding. Juist de bochten vormen een risicozone: bij het ingaan ervan liggen shorttrackers op topsnelheid en is het risico op een crash het hoogst.

Breeuwse: head first de padding in

Bij een val beweegt de vrijstaande padding mee naar achteren bij een val. De impact van de crash wordt hierdoor optimaal geabsorbeerd. Het systeem werd meteen goed getest door Olympisch shorttracker Daan Breeuwse. Hij maakte een flinke crash en vloog ‘head first’ de padding in. Dankzij onze free standing padding viel de schade voor Breeuwse mee. Achteraf verklaarde hij dat het met een vaste padding wellicht einde seizoen was geweest…

<< alle showcases

Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven