Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Opblaasbare afdichtkanalen

‘Hoe zorgen we ervoor dat al onze kisten met aardappelen van dezelfde kwaliteit zijn?’ Deze vraag legde akkerbouwbedrijf Maatschap Smits bij ons neer. Het resultaat? Een op afstand bedienbaar afdichtsysteem in combinatie met het blazen van lucht.

Om de kwaliteit van alle kisten met aardappelen gelijk te krijgen, moet het klimaat van de kisten op elkaar zijn afgestemd. Maatschap Smits maakte hiervoor in het verleden gebruik van grote ventilatoren. Deze zogen de lucht tussen de kisten weg. De lucht werd op deze manier ververst. Om recirculatie te voorkomen werden de kisten afgedicht door middel van kleden.

Een nieuwe bewaartechniek

Dit kon beter. Daarom gebruiken ze nu een bewaartechniek waarmee er juist lucht wordt geblazen. De aardappelen worden hierdoor gelijkmatiger en beter gedroogd. Maar, door deze nieuwe techniek waaiden de kleden wel weg en was er sprake van recirculatie. Samen gingen we op zoek naar een manier om dit te voorkomen.

Opblaasbare kanalen

Onze oplossing? Opblaasbare afdichtkanalen die je tussen de kisten kunt plaatsen. Dat was niet alles. Naast horizontale kanalen ontwikkelden we verticale afdichtkanalen op rails. Samen zorgen ze voor maximale afdichting van de kisten. Nog een voordeel: ze zijn vanaf de grond te bedienen. Medewerkers hoeven hierdoor niet meer op de kisten te klimmen. Hiermee biedt dit systeem extra werkveiligheid.

Bekijk bovenin de header het filmpje hierover!

<< alle showcases

Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven