Het Belang van een Veilige IJsbaanboarding

In een land waar schaatsen diep geworteld zit in het DNA van de meeste Nederlanders, is de veiligheid op ijsbanen van onschatbare waarde.

Of het nu gaat om professionele schaatswedstrijden of recreanten die plezier willen maken, de ijsbaan is een plek vol sport, plezier en vermaak. Maar, achter deze winterse vreugde schuilt een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de veiligheid van de ijsbaanboarding.

Of het nu gaat om langebaanschaatsen of shorttrack, de boarding is de barrière rondom een ijsbaan die fungeert als bescherming voor schaatsers en publiek. Deze boarding speelt een cruciale rol in het waarborgen van een veilige omgeving op de ijsbaan, en dit belang mag niet worden onderschat. Hier bij Sidijk begrijpen we het belang van een veilige ijsbaanomgeving en streven we ernaar om hoogwaardige boardingoplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

We vinden het belangrijk dat iedere sporter, passief of actief zich veilig voelt op de ijsbaan en op zijn of haar niveau tot het uiterste kan gaan. We willen dat sporters tot het uiterste kunnen gaan zonder zich zorgen te maken over het contact met de boarding bij een val.

Bescherming van Schaatsers

Een van de belangrijkste redenen waarom ijsbaanboarding essentieel is, is de bescherming van schaatsers. Of het nu gaat om beginners die hun eerste rondjes maken of olympische  atleten die tot het uiterste gaan. Schaatsen brengt inherent risico met zich mee. Een veilige boarding rondom de ijsbaan fungeert als een buffer, waardoor schaatsers zo goed mogelijk worden beschermd tegen valpartijen en ongevallen. Hierbij kijken we naar de schok absorptie van onze kussens maar ook naar de teruggave van energie om zoveel mogelijk te voorkomen dat men terugkaatst op de baan en daarbij andere schaatsers hindert.

 Bij Sidijk streven we naar duurzame boardingoplossingen die schokabsorptie bieden en de impact van eventuele botsingen minimaliseren, waardoor de veiligheid van schaatsers wordt gewaarborgd.

Publieksveiligheid

Naast het beschermen van schaatsers is ook de veiligheid van het publiek van groot belang. Families, vriendengroepen en supporters komen samen om te genieten van de ijspret. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat zij dit kunnen doen in een veilige omgeving. Goed ontworpen ijsbaanboarding zorgt ervoor dat toeschouwers  en ook juryleden op een veilige afstand blijven van het schaatsgebied, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd. Bij Sidijk ontwikkelen we boardingoplossingen met oog voor detail, zodat toeschouwers kunnen genieten van het schouwspel op het ijs met gemoedsrust.

Innovatie in Veiligheid

Bij Sidijk geloven we in voortdurende innovatie, vooral als het gaat om veiligheid. We streven ernaar om voorop te blijven lopen in de industrie door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Door gebruik te maken van geavanceerde materialen zoals nieuwe schuimsoorten en types doek maar ook nieuwe maakwijzen en technologieën. Zo kunnen we boardingoplossingen creëren die niet alleen voldoen aan, maar zelfs overtreffen aan de strengste veiligheidsnormen. Of het nu gaat om het verminderen van impact of het verbeteren van de zichtbaarheid voor schaatsers, juryleden en toeschouwers, we blijven ons inzetten voor het verbeteren van de veiligheid op ijsbanen overal ter wereld.

Conclusie

Het belang van een veilige ijsbaanboarding kan niet worden overschat. Het is een essentieel onderdeel van elke ijsbaan, waarbij de bescherming van schaatsers en toeschouwers voorop staat. Bij Sidijk streven we naar het maximale in veiligheid door hoogwaardige boardingoplossingen te bieden die niet alleen voldoen aan, maar zelfs de normen overstijgen. Of het nu gaat om recreatief schaatsen met familie en vrienden of professionele wedstrijden op Olympisch niveau, een veilige ijsbaanomgeving is van groot belang voor iedereen die van schaatsen houdt.

Sidijk Verkoper Simon Schram

Meer over ijsbaanboardingen van SidijkSimon Schram
Salesmanager Sport

Comparte esta página
¡Estamos encantados de ayudarte!

¿Tienes alguna pregunta? Ponte en contacto
con uno de nuestros expertos.
Haz tu pregunta

Inscribirse al boletín informativo

Descubre proyectos inspiradores,
conceptos ¡y mucho más!
¡Regístrate ahora!