Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Trampolinepark of binnenspeeltuin beginnen? Regel deze 3 zaken eerst

Wanneer jij van plan bent om een Family Entertainment Center, Trampolinepark of Binnenspeeltuin te starten, is een goede voorbereiding essentieel. In de afgelopen jaren heeft Sidijk tientallen projecten begeleidt van A-tot-Z. In elke project kwamen drie belangrijke zaken terug die elke ondernemer op orde moet hebben voordat hij of zij van start gaat.

1) Een duidelijk budget

De eerste stap is financiering. Weet jij welk budget je wilt besteden? Start met inventariseren van je wensen en probeer een verdeling te maken. Welk geld wil je besteden aan speeltoestellen, horeca en thematisering? Vanuit Sidijk bieden wij ‘turn-key’ oplossingen aan. Dit betekent dat wij een leeg gebouw volledig kunnen omtoveren tot Family Entertainment Center. Van de entree en de attracties tot aan de toiletten en horeca. Voor elk budget bieden wij een succesformule met maximale entertainment waarde. Hoe beter jij jouw budget in kaart hebt, hoe beter wij een plan kunnen maken.

Heb je plannen en ideeën, maar ben je nog op zoek naar een financiering? Of is jouw budget net niet toereikend? Ook hierin kan Sidijk ondersteunen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

2) De juiste locatie

Heb jij al een gebouw of een locatie op het oog waar je wilt bouwen? Hieronder een aantal vragen die belangrijk zijn om te stellen voordat jij jouw locatie kiest:

Een veilige omgeving is belangrijk voor het verkrijgen van een vergunning, terwijl de hoogte van het pand bepaalt wat voor entertainment jij in het gebouw kan plaatsen. Voor een maincourt is bijvoorbeeld een minimale hoogte vereist van 5,5 meter en extra ruimte rondom de trampolines vereist. Voorkom verassingen en stel jezelf de juiste vragen.

3) Vergunningen & Certificaten

Net zo belangrijk als het kiezen van het juiste pand en de juiste locatie, is het hebben van de juiste vergunningen. Twee documenten die vrijwel altijd ter sprake komen zijn:

Voordat er gestart kan worden met ontwerpen en bouwen is het heel belangrijk om bovenstaande twee zaken geregeld te hebben. Zorg ervoor dat jouw locatie het juiste bestemmingsplan heeft en zorg ervoor dat je de juiste vergunningen ontvangt van de gemeente. Zonder de juiste documenten kan het park niet worden geopend.

Dus, wil jij een trampolinepark of binnenspeeltuin beginnen? Doe onderzoek, vraag om advies en zorg wees goed voorbereid. Zo voorkom je verrassingen en zet je de basis voor een succesvol business plan.

Deel deze pagina
Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven