Wij zoeken collega’s! Bekijk onze vacatures hier

Easy Silage: ontdek hét geheim achter perfect kuilgras

Als agrariër stop je het hele jaar door veel tijd en energie in het voer dat je produceert. Het bewerken en bemesten van je land, de oogst zelf. Je laat niets aan het toeval over om maximale voerkwaliteit te behalen. Waarom zou je dan in het laatste stukje van het proces, het bewaren, met minder genoegen nemen…?

Bewaren
We weten allemaal dat inkuilen nauw luistert (en een best frustrerende klus kan zijn). Veel factoren zijn van invloed op de kwaliteit van je ruwvoer. De oogst kan mooi zijn, maar in het bewaarproces kan nog van alles misgaan. Hoe voorkom je broei- en schimmelvorming? Hoe zorg je voor een gelijkmatige opbouw van de verschillende snedes graskuil? En hoe voorkom je smaak- en voederwaardeverlies?

Easy Silage
Met Easy Silage is er een systeem op de markt waarmee je ruwvoer optimaal kunt bewaren. Dit begint bij het afdichtzeil mét watersysteem dat het kuilgras perfect afsluit. De met water gevulde slangen (in de winter te vullen met zout water) zorgen voor de juiste stretch én een strakke afsluiting. Dus, geen opwaaiend zeil en geen lucht in de kuilbult. Minder kans op schimmel- en broeivorming, dus. Daar kunnen geen autobanden of zandzakken tegenop. Het systeem is snel automatisch gevuld: het kuilgras is no hiermee snel strak afgedekt, ook ’s nachts om 12 uur.

Snel afdekken en afrollen
Daarnaast is de machine op afstand bedienbaar. Het afdekken of oprollen van een silo is binnen 30 minuten gedaan. Snel uitkuilen gegarandeerd. En bij het inkuilen zorgt dit systeem ervoor dat je kuilgrassnedes eenvoudig laagsgewijs kunt opbouwen en bewaren. Een nieuwe snede toevoegen? Een kwestie van zeil oprollen, kuilgras inrijden en het zeil weer afrollen. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het weer en kun je zelfs bij een regenbui kuilgras behoorlijk droog inrijden.

De perfecte lasagne die zichzelf terugverdient
Mede door Easy Silage ontstaat een perfecte lasagnekuil van goede van goede snedes kuilgras. Dit betekent dat de kwaliteit van de ruwvoer die jezelf in huis hebt hoog is. Je hoeft hierdoor minder voer in te kopen. Daarnaast zien melkveehouders die Easy Silage gebruiken, de betere voerkwaliteit terug in de melkopbrengst. De investering in Easy Silage (afhankelijk van de grootte van je silo’s) kan zich daarom in vijf jaar al terugbetalen.

En het extra stukje gemak dat je hebt is mooi meegenomen. Want het afdekken en afrollen gaat volautomatisch: met een afstandsbediening. En dat maakt het in- en uitkuilen een fluitje van een cent. Daarnaast heb je gewoonweg minder zorgen over de kwaliteit van het kuilgras. Je weet dat dit met Easy Silage helemaal goed zit.

Ronald Rotteveel
Managing Director

Deel deze pagina
Wij helpen jou graag!

Heb jij een vraag? Neem contact op
met een van onze experts.
Stel jouw vraag

Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek inspirerende projecten,
concepten en meer!
Inschrijven